Maissin satokausi alkaa yleensä elo- syyskuun vaihteessa ja jatkuu noin kuukauden verran. Maissit ovat nyt parhaimmillaan! Hauskinta on poimia maissit itse. Itse poimittuna maissit maksavat n. 5 e /kg (4-5 isoa tähkää) Ks. http://www.kullogard.fi/fi/Kullo%20G%C3%A5rd/Kartanomaissi/
Kypsä
tähkä kaartuu rungosta ulospäin ja sen päässä oleva ”parta” on aivan
tumma. Kuori
suojalehdet pois jo poimiessasi niin näet ovatko tähkäsi hyvin
kypsyneitä. Tuore maissi on
sesongin alussa vaaleankeltainen ja keitettäessä se kellastuu.
Sokerimaissi on herkullista keitettynä, grillattuna tai gratinoituna ja se soveltuu erinomaisesti pakastettavaksi.
Maissi
sopii hyvin suoraan pakastettavaksi tiiviiseen pakastepussiin eikä
sitä välttämättä tarvitse kiehauttaa ennen pakastamista. Maissi tulee
pakastaa heti poimintapäivänä. Myöhemmin maissin sokeri alkaa muuttua ja
se menettää osan hyvää makuaan.
Parhaalta maissi maistuu tuoreena suoraan maissimaalla! Kokeile!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti