27.5.2013

Välipalalle!


Esikoisen 4v. pyörittelemiä croissantteja sekä tuoreita mansikoita ja melonia! Ulkona syöty välipala on kyllä parasta -myös lasten mielestä. Eikä tarvitse mennä kauas.

20.5.2013

Ruisleipää!


Tässä sitä on, oikein kunnon ruisleipää! Herättelin pakastimessa olleen juuren jo perjanai-iltana ja eilen leivoin leivät. Seuraavaa juurta en malttanut edes pakastaa, voisihan seuraavan satsin jo laittaa tulemaan.. Sähköuunissa paistaminen on ihan ok, mutta vielä kun saisi sitä aitoa puu-uunin makua. Mihin ihmeeseen oikein pistän nämä kaikki???

13.5.2013

Raparperin riemua!


Ensimmäiset lehtivarret pilkistävät jo! Ihania piiraita ja kotitekoista vaniljakastiketta odotellessa!
Tiesitkö, että samaa raparperin sisältämää oksaalihappoa on myös joissakin villivihanneksissa, kuten viinisuolaheinässä ja ketunleivässä! Siitä miedosti suolainen ja hapan maku.
Pienenä määrinä oksaalihappo on vaaratonta, mutta sydänsairauksista, reumasta ja munuaisvaivoista kärsivien tulisi välttää oksaalihappoa. Neutralisoi oksaalihapon vaikutuksia maitotuotteilla!

5.5.2013

Kesän ensimmäiset..


...aivan tavalliset ja taivaalliset, muurinpohjaletut! Litra maitoa, 4 munaa, n. 5 dl jauhoja (ohrajauhoja ja vehnäjauhoja), n. 1 dl voisulaa, 1 tl suolaa ja pari ruokalusikallista (ruoko)sokeria. Lisäksi itse keitettyä mahlasiirappia!