18.12.2012

Kotijuusto ja rusinahillo


Joulu tulee -ja juustot! 

Kotijuuston valmistukseen käytetään usein apteekin juustonjuoksutinta, joka saostaa maidon proteiinit meheväksi juustomassaksi. 
Tämä juoksute on valmistettu mikrobiologisesti Rhizomucor Miehei-sienestä, jonka juoksutin on Miki ekstrakti. Lisäksi pullossa on natiriumbentsoaattia, natriumkloridia ja vettä. 
Voit tehdä vastaavaa kotijuustoa myös täysin luomusti, maidolla, munilla ja piimällä. Poimi ihana piimäjuusto-ohje Luomuruokaa lapselle -kirjan s. 158. Jouluna voit maustaa juuston vaikkapa ripauksella kanelia tai kardemummaa. Paista juustoviipaleet voissa ja tarjoa vaikkapa (luomu)rusinahillon kera joulujälkkärinä. Helppo hillovinkki tässä.

Rusinahillo

250 g rusinoita
2-3 dl tuorepuristettua omenamehua (tai glögiä)
1 sitruuna

Pane rusinat kattilaan ja kaada päälle neste. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Pane myös sitruunan mehu kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua vähän aikaa samalla sekoitellen. Kun hillo on sakea, ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon sitruunan kuoriraaste. Kiehauta ja purkita hillo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti