4.6.2012

Maailman parhaat muikut


"Näillä pyrstöilläkö ne kalat ovat uiskennelleet", funtsailee pikkupoikani ruokapöydässä mutkittelevia uintiliikkeitä matkien. Tällä kertaa puhkotut ja putsatut muikut kieputeltiin sitruunankuorella, valkopippurilla ja suolalla maustetussa spelttirouheessa ja paistettiin pannulla rapeaksi. Poista muikuista vain ruodot ja anna lastenkin herkutella kaloilla pyrstöineen päivineen.

Tee lisäksi muusia (s. 130) ja tuoreraastetta tai dippaa yrttidippiin (s. 148). Itse tehty majoneesikaan ei ole hassumpaa. Pikamajoneesin hurautat hetkessä sauvasekoittimella. Mittaa sekoittimen kulhoon 2,5 dl öljyä, 1 muna, 2 tl sinappia, 2 tl viinietikkaa, suolaa ja mustapippuria. Pane sekoitin kulhon pohjalle, käynnistä ja nostele konetta muutaman kerran, kunnes kastike on tasaista. Majoneesi valmistuu silmän räpäyksessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti